Uitslag politieke barometer TU-Noord

Op basis van de afgelopen jaren én de ‘beloftes’ voor de toekomst is beoordeeld hoe ‘bewonersvriendelijk’ de Delftse politieke partijen zijn gezien vanuit het perspectief van bewoners in TU Noord, de noordelijke Wippolder. De uitslag is te bekijken door op deze link te klikken. In dit pdf document is volledige toelichting per partij te vinden door op de naam van de partij te klikken onderaan blad 1.

Daarbij vallen veel kanttekeningen te maken: besturen is compromissen sluiten en oppositie voeren is soms eenvoudiger. Politieke beloftes voor de toekomst zijn snel gedaan: sommige partijen (b)lijken veel positiever te gaan worden dan ze waren. We hebben er echter ook rekening mee gehouden dat sommige partijen al heel lang verantwoordelijkheid dragen voor het bestuur van de stad en er nog steeds niet in zijn geslaagd om de bouwplannen in de Botanische Tuin te schrappen ondanks eerdere goede voornemens of de grote verkeersoverlast terug te dringen. Ook hebben we de toelichtingen meegewogen. Soms is een “ja” op een stelling in de toelichting al geheel weg-genuanceerd. Daarmee dekken partijen zich in tegen de mogelijke wens om water bij de wijn te doen. Het eindoordeel is daarom gebaseerd op resultaten uit het verleden én goede voornemens.

Natuurlijk zijn er vele overwegingen om te stemmen op een partij. Als een of meer van de punten uit onze stellingen zwaar wegen kan ons oordeel een beetje werken als een “stemwijzer”. Hoe dan ook zijn wij het eens met de oproep in Delft te gaan stemmen op woensdag 3 maart a.s.

Ons advies: Hou TU Noord groen, hou de Wippolder leefbaar!

Zie ook het persbericht

Een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *