nieuwsbrief gemeente: Nog niet uitgepraat in het TU-gebied

Nieuws TU-gebied van de gemeente Delft – 2 februari 2011

Nog niet uitgepraat in het TU-gebied Op 1 november vorig jaar verzamelde de gemeente tijdens een bijeenkomst de reacties van bewoners en belanghebbenden op het meest milieuvriendelijke alternatief uit het MER. Woensdag 26 januari koppelde de gemeente terug hoe die input is verwerkt, om te komen tot het zogeheten voorkeursalternatief: daarin zijn naast milieuoverwegingen ook andere belangen – waaronder politieke en financiële -meegenomen. “De stemming was positief-kritisch,” blikt gemeentelijk projectleider Maartje Scholten terug. “We hebben gemerkt dat mensen veel vragen hebben over het aantal woningen dat er komt, over het groen en water in het gebied en over de verkeerssituatie. Je ziet een grote betrokkenheid: iedereen wilde graag weten hoe het proces nu verder gaat.”
Met de presentatie van het voorkeursalternatief is de eerste stap in de totale gebiedsontwikkeling gezet. Wat nu volgt, is uitwerking van de inrichting van groen en water in het gebied én van de bestemmingsplannen. Scholten: “Als gemeente willen we graag een dialoog met de stad. En we zijn nog lang niet uitgepraat met elkaar: in alle fasen van het proces nodigen we bewoners en belanghebbenden uit om mee te praten.”
Download de presentatie van het voorkeursalternatief en de samenvatting van het voorkeursalternatief via de pagina van de gemeente Delft.

Bouwplan PauwmolenBewoners en andere belangstellenden kregen tijdens de inloopavond de gelegenheid om het bouwplan Pauwmolen te bekijken en vragen te stellen. De bedrijfsbestemming van de Pauwmolen-locatie wordt gewijzigd in wonen en groen. Deze week worden de belangrijkste vragen en antwoorden gepubliceerd op de speciale Pauwmolen pagina.

Raadscommissie bespreekt MERDe Raadscommissie Spoorzone, Verkeer en Ruimte bespreekt het MER Delft Zuidoost aanstaande donderdag 3 februari.
Bekijk de agenda op de website van de gemeenteraad.
Meer weten? Lees verder op de TU pagina’s.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *