Bewoners ondernemen actie tegen illegaal touringcar parkeren in park

De belangenvZuidplantsoen 1972 met markeringereniging TU Noord en omwonenden van het Zuidplantsoen ondernemen actie tegen het plan een groot aantal touringcars te stallen op het als openbaar groen aangewezen terrein in het park aan het Zuidplantsoen.

Al jaren gedoogt de gemeente het gebruik als parkeerterrein, in strijd met het geldende bestemmingsplan en eerdere bestuurlijke toezeggingen. Het terrein, ooit deel van het park, is in gebruik geweest voor kermiswagens. Bij de bouw van appartementen is in 2007 toegezegd de groene omgeving te herstellen. Ondanks herhaalde toezeggingen is dit nog steeds niet gebeurd. Groot was dan ook de ergernis toen verantwoordelijk wethouder Harpe met het plan kwam de overlast van touringcars uit de binnenstad te verplaatsen naar het Zuidplantsoen. Hoewel er alternatieven aanwezig zijn bij de Schieweg en de Olof Palmestraat (zie PDF), houdt de wethouder vast aan het plan de bussen in het Zuidplantsoen  te parkeren. Als de gemeenteraad de wethouder niet alsnog op andere ideeën kan brengen, beraden de bewoners zich op juridische stappen.

Lees de brief met bijlagen die aan de Raad en het College van B&W is gezonden: TU Noord touringcarparkeren Zuidplantsoen 260116

 

StreetView Zuidplantsoen 2015bron: Google Streetview 2015

 

DSCN2650

 
de borden voor de verwijzing zijn al geplaatst

 

 

 

 

ad010216

 

lees het artikel in het AD van 1 februari 2016

 

 

 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *