25-jarige student op zware wethouderspost

Het nieuwe college van Burgemeester en Wethouders van Delft is rond. De nieuwe wethouders worden geleverd door een coalitie van D66, PvdA, GroenLinks, CDA en studentenpartij STIP.

Alle partijen gaan één wethouder leveren. Lucas Vokurka (D66) wordt verantwoordelijk voor Financiën, Onderwijs, Dienstverlening en Communicatie. PvdA’er Raimond Pres gaat zich bezighouden met Zorg en Wijken. Saskia Bolten van GroenLinks krijgt de portefeuille Participatie en Duurzame ontwikkeling. Milène Junius (CDA) neemt Economie, Verkeer en Spoorzone voor haar rekening. Pieter Guldemond (STIP) gaat aan de slag met Kennisstad en Ruimtelijke Ordening.

Pieter Guldemond is een 25-jarige student bestuurskunde aan de TU Delft met specialisatie Energie en krijgt één van de zwaarste wethoudersposten toegewezen. De wethouder krijgt o.a. de taak de Milieueffectenrapportage en het bestemmingsplan Delft Zuid-Oost in goede banen te leiden. Wij wensen hem daarbij veel succes en hopen dat hij de belangen van de bewoners daarbij serieus zal nemen.

De komende weken gaat de coalitie zich buigen over de afspraken in het collegeakkoord. Als die gesprekken goed verlopen, worden de nieuwe wethouders waarschijnlijk benoemd op donderdag 22 april.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *