voortgang bouw International Student House DUWO

Tekst uit de nieuwsbrief over voortgang TU-Noord-gebied van DUWO:

Al lange tijd wordt gewerkt, verbouwd en gebouwd aan de Kanaalweg. Als omwonende weet u als geen ander daarvan en volgt u ongetwijfeld dagelijks de voortgang. Toch naderen we een nieuwe fase in het proces, waarvan we u graag op de hoogte brengen.

Kanaalweg 3a
Het werk vordert gestaag. Zo is de verbouwing van Kanaalweg 3a (het gebouw met de torentjes met tot voor kort huisnummer 2b) bijna afgerond. Het achterste deel is al klaar. Studentenhuisvester DUWO heeft hier inmiddels haar nieuwe hoofdkantoor betrokken (en haar oude kantoor aan de Kanaalweg 4 verlaten). Het nieuwe adres is: Prof. Schermerhornstraat 4, 2628 PZ Delft.
In het voorste deel van het gebouw wordt de laatste hand gelegd aan de 47 woningen voor studenten (die met hun promotieonderzoek bezig zijn). Ze worden eind december opgeleverd en begin januari trekken de bewoners erin.

International Student House (ISH)
De nieuwbouw naast Kanaalweg 3a, het International Student House of ISH nadert ook zijn voltooiing. Vanaf medio december kunnen bewoners terecht in de eerste 178 woningen die aan de Kanaalwegkant staan. Op dit moment worden de kamers ingericht. De overige woningen (gebouwdeel aan de binnenzijde) komen in februari en maart volgend jaar gereed.

Parkeren en binnengebied
Parkeren rondom het gebied blijft komende tijd nog spannend. In januari wordt begonnen aan de herinrichting van de parkeerplaatsen van DUWO aan de Kanaalweg.
In de loop van het volgende jaar wordt de inrichting van het binnengebied gefaseerd uitgevoerd. Aan deze fasering wordt nog gewerkt.

Overlast
Hoewel de werkzaamheden nu bijna gereed zijn, is de overlast voor omwonenden helaas nog niet overal voorbij. We spannen ons tot het uiterste in om – in overleg met de onderaannemers – overlast door met name werkverkeer zoveel mogelijk te voorkomen. Het werkverkeer zelf kunnen we tot onze spijt niet voorkomen. Daarvoor vragen we uw begrip.

TU-Noord in vogelvlucht
Het hele herontwikkelingsplan voor TU-Noord bestaat uit de nieuwbouw van het ISH, waarin 332 woningen voor internationale studenten en 1.700 m2 bedrijfsruimte komen, de renovatie en herontwikkeling van het pand Kanaalweg 3a (47 PhD-woningen en kantoor DUWO) en een nieuwe inrichting van de omgeving met een park met groen en water en een nieuwe entree aan de Mijnbouwstraat. In het ISH komen – behalve woningen – voorzieningen voor (internationale) studenten, zoals een Common Room (gezamenlijke ‘huiskamer’ voorinternationale studenten, studenten- en studieverenigingen), horeca en vergaderzalen. Het oude kantoor aan de Kanaalweg 4 wordt getransformeerd naar een bedrijfsverzamelgebouw waarin internationale studentenverenigingen worden gehuisvest, aangevuld met bedrijven/organisaties die diensten verlenen aan (internationale) studenten. Daarmee vormt het een belangrijke pijler van het International Student House.
Het project TU-Noord wordt uitgevoerd in een samenwerking tussen DUWO, gemeente en TU Delft.

meer informatie staat op de site van DUWO >>>>>

Eén reactie

  1. In Kanaalweg 4 het voormalige laboratorium voor de Geodesie (1895 tot 1975) is op de derde verdieping gehuisvest het depot (met landmeetkundige instrumenten) van de Stichting de Hollandse Cirkel. Via dit depot kan de sterrenwacht bereikt worden. Deze sterrenwacht is gebruikt voor aardgericht ruimte onderzoek (tijdmeting). Voor een bezoek aan dit depot kan een afspraak gemaakt worden via:
    info@hollandsecirkel.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *