Stadsgesprek in TOP over campus met burgemeester en TU

Stadsgesprek met de burgemeester en de voorzitter van het College van Bestuur van de TU Delft

Moderator Bert Slagmolen, m.m.v. Maarten van Ham, Theun Baller en Alexandra den Heijer op 05-07-2017 om 20:00 uur in Prinsenkwartier, Sint Agathaplein 4 te DelftBurgemeester Marja van Bijsterveldt en Tim van der Hagen, voorzitter van het College van Bestuur van de TU Delft, staan op deze avond in TOPdelft voor het eerst samen op het podium. Zij vertellen over hun samenwerkingsagenda, en daarover gaan we in gesprek. De gemeente en de TU hebben in november een convenant gesloten. Drie thema’s van dit convenant zijn in de afgelopen maanden door themagroepen opgepakt:

 

  • Universitaire gemeenschap, stad en inwoners: o.a. over het inzetten van talent en kennis voor de brede Delftse samenleving;
  • Ecosysteem van kennis & economie: o.a. over het aantrekken en vasthouden van kennisintensieve bedrijvigheid;
  • Stad als campus, campus als stad: o.a. over de transformatie van het TU-gebied in relatie tot de stad.

Na een inleiding van Marja van Bijsterveldt en Tim van der Hagen zullen de drie voorzitters van de themagroepen een korte presentatie geven over de adviezen van elke themagroep met aansluitend telkens een gesprek met de zaal.

  • Maarten van Ham, Hoogleraar Stedelijke Vernieuwing en Wonen TU Delft – Universitaire gemeenschap, stad & inwoners
  • Theun Baller, Decaan van de faculteit 3mE TU Delft – Ecosysteem van kennis & economie
  • Alexandra den Heijer, Universitair hoofddocent Management in the Built Environment – Stad als campus, campus als stad

De stad krijgt daarmee een kijkje in de keuken. Er worden geen afgeronde plannen gepresenteerd. De afsluitende discussie zal gaan over hoe inhoud aan de samenwerking te geven en hoe verbinding met partijen in de stad tot stand te brengen. Hoe kunnen wij nu vanuit de stad meedenken, meedoen en meehelpen? Marja van Bijsterveldt en Tim van der Hagen gaan daarover graag met u in gesprek.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *