Sebastiaansbrug al 10 jaar afgesloten voor vrachtverkeer. En het blijft zo!

Sebastiaansbrug afgeslotenOp vrijdag 25 april 2008 aan het eind van de middag besloot toenmalig wethouder Anne Koning om de Sebastiaansbrug per direct af te sluiten. Vanwege scheuren in de constructie, de aanbruggen, kon de veiligheid van de brug niet gegarandeerd worden. Na onderzoeken en adviezen die in de periode daarop volgden, is de brug wel weer opengesteld, maar niet meer voor zwaar vrachtverkeer. De buurt was blij met deze maatregel omdat de toch al zwaar belastte Julianalaan, Mijnbouwstraat en Mijnbouwplein hierdoor ineens minder vrachtverkeer kregen.

Nu, 10 jaar later, is bekendgemaakt dat het college heeft besloten om ook de nieuwe brug niet meer voor zwaar verkeer open te stellen. Wethouder Harpe had al toegezegd nog in zijn termijn een definitief besluit over het vrachtverkeer te nemen. De belangenvereniging is hier zeer tevreden mee.

 

foto: prodeo

Eén reactie

  1. Dat is ook slecht voor het milieu, al die omrijkilometers van zwaar vrachtverkeer. Meer onnodige kilometers betekent ook grotere kans op ongelukken, dus ook minder veilig.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *