Provincie en gemeente ondertekenen overeenkomst St. Sebastiaansbrug

De gemeente Delft en de provincie Zuid-Holland tekenen op 5 juli een overeenkomst waarbij de vervanging van de St. Sebastiaansbrug onder de regie van de provincie valt. De provincie heeft de financiën om een brug te bouwen.
Het eerste wat opvalt is dat de brug 1 meter hoger wordt, om het aantal brugopeningen te verminderen en de tram zo minder te hinderen.

Verder kunnen wij lezen dat de brug twee fietspaden kent, één richting stad vanuit de TU-wijk en één vanuit de stad naar de TU. De brug vormt dan een eigenzinnig onderdeel van de fiets infrastructuur in dat gebied. Overal worden tweerichtingsfietspaden aangelegd, vanuit de Irenetunnel naar de Sebastiaansbrug, vanuit het centrum naar de TU en omgekeerd ook. Alleen de brug wijkt af. Op de TU-Noord blog staat een artikel over de voordelen van een tweerichtingsfietspad over de brug, die ernstige ongelukken voorkomt.

Om de brug zo mooi mogelijk te maken en in te passen in de omgeving, wordt een architect aangesteld. Een speciaal kwaliteitsteam bewaakt de vormgeving. Samen met de belangenvereniging TU Noord, zijn er vele partners in de stad van mening dat het uitgangspunt van een hogere brug te rigide is. Er moet beter gekeken worden naar (innovatieve) oplossingen die bij Delft als technische innovatie campus passen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *