Nieuwsbrief TU gebied december 2013

Nieuwsbrief van de gemeente Delft (9/12/2013)

 

Aanleg natuurvriendelijke oevers bijna afgerond

Afgelopen zomer startte de gemeente de aanleg van natuurvriendelijke overs in de wijk. Nagenoeg alle oevers zijn aangelegd. De laatste oever aan de Amalia van Solmslaan wordt in december aangepakt.
Lees meer over de natuurvriendelijke oevers op de website van de Gemeente

 

Vergunning voor protonenkliniek afgegeven

De bouw van een behandelingscentrum voor protonentherapie in Delft is een stap dichterbij gekomen. Het Ministerie van VWS heeft aan het Holland Particle Therapy Centre (HollandPTC) een vergunning verleend. De kliniek wordt gebouwd in Sciencepark Technopolis.

Lees er alles over op de website van de Gemeente

 

Bouwplan Stieltjesweg

Ontwikkelaar Bes De Blaay & Partners BV wil aan de Stieltjesweg 2 665 studentenwoningen en diverse voorzieningen realiseren. Hiervoor wordt het bestaande gebouw van Deltares gebruikt en er wordt een nieuwe woontoren gebouwd. Op de locatie wordt een kleine supermarkt gerealiseerd, gericht op de behoefte van de student. Daarnaast vestigen zich in het gebouw een klein winkelwarenhuis, horeca (koffie corner, daghoreca  en een studentencafé) en diverse zorgverleners. Ook blijft er kantoorruimte beschikbaar voor kleine bedrijven, met ruimtes voor startende ondernemers en flexplekken.

De omgevingsvergunning en de conceptbesluiten liggen nog tot en met 27 december ter inzage. De verwachting is dat in het voorjaar gestart kan worden met de voorbereidende werkzaamheden voor de bouw. De bouw kan dan in de zomer van 2015 gereed zijn.

Meer informatie over het plan is te vinden op de website van Bes en de Blaay.

 

Tijdelijk laboratorium op TNO terrein

tno

 

 

 

 

 

 

 
Op het voormalige TNO Zuidpolderterrein bouwt TNO een nieuw laboratorium voor het uitvoeren van onderzoek naar bouwmaterialen, bouwtechnieken en energieonderzoek. Daarbij wordt gebruik gemaakt van het bestaande wit-rode gebouw. Het laboratorium, genaamd EMB Lab, wordt in april 2014 opgeleverd. Het gebouw heeft een tijdelijk karakter. Er is afgesproken dat het minimaal 7 jaar blijft staan. Daarna moet het gebouw plaats maken voor woningen van de nieuwe wijk ‘Professor Schoemaker Plantage’ (voorheen: Watertuinen).  Datzelfde geldt in principe ook voor de voormalige botshal van TNO. Ook deze zal worden gesloopt wanneer de bouw van de woningen start.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *