Capelle heeft zelfrijdende shuttle – Delft heeft een tram

Capelle aan den IJssel heeft al een zelfrijdende bus. Deze mag zich in het verkeer mengen. Dit lijkt ons een uitstekende oplossing om geen tram over de St. Sebastiaansbrug te laten rijden. De bus gaat zelfs rijden tussen Capelle en de Erasmus universiteit. Daar kan de TU Delft niet bij achter blijven!

wereldprimeur-capelse-parkshuttle-eerste-autonoom-vervoer-openbare-weg

2 reacties

  1. Robbert Lohmann, Chief Operations Officer van 2getthere vult aan: “De Parkshuttle als autonoom zelfrijdend vervoer op de openbare weg sluit goed aan bij onze technologie ontwikkelingen voor de komende jaren. Wij zijn blij met de gemeente Rotterdam als partner, die wederom laat zien dat ze niet bang is om vooruitstrevend te zijn. Daarmee vervult Capelle een belangrijke voorbeeldrol. Uit de hele wereld komen jaarlijks vele delegaties naar het Rivium om ons systeem in actie te zien.”

    Gemeente Delft binnenkort ook vooruitstrevend?

  2. Dagdromerij. In de ochtendspits moeten honderderden studenten en medewerkers vervoerd worden. Dit betekent in de praktijk een bijna onophoudelijke stoet zelfrijdende wagentjes, die al het andere verkeer gaan belemmeren. Leg gewoon een tram aan, niets mis mee.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *